top of page

Hogyan Növeld Vállalkozásod Jövedelmezőségét Üzleti Tanácsadás Segítségével?

Üzleti tanácsadóként segítünk a vállalkozás jövedelmezőségének növelésében azáltal, hogy sok éves tapasztalatot felhasználva azonosítjuk a fejlesztésre szoruló területeket, stratégiákat dolgozunk ki e területek kezelésére, és útmutatást nyújtunk a végrehajtáshoz. Gyakran a projekt végrehajtásban is aktív szerepet kapunk.


Sikeres üzleti tanácsadás és ötlet után ünneplés és tenyér pacsi

Íme néhány módja annak, hogyan segíthet egy üzleti tanácsadó:


 1. Üzleti elemzés: Egy üzleti tanácsadó elvégezheti a vállalkozás mélyreható elemzését, megvizsgálva annak erősségeit, gyengeségeit, lehetőségeit és veszélyeit. (Például elkészíti a versenytárs elemzést, segít a piaci potenciál meghatározásában, PESTEL elemzést végez, SWOT elemzést készít vagy különböző egyéb modellek segítségével nyújt támogatást.) Az üzleti tanácsadás során az elemzések azonosíthatják a javításra szoruló területeket, például a költségcsökkentési lehetőségeket, a működési hatékonyságból eredő hiányosságokat vagy a kiaknázatlan piacokat.

 2. Üzleti stratégia kidolgozása: Az elemzés alapján egy üzleti tanácsadó személyre szabott üzleti stratégiát dolgozhat ki, amely a vállalkozás céljaihoz és célkitűzéseihez igazodik. Ez a stratégia tartalmazhat üzleti ajánlásokat a szervezeti fejlesztéshez, új termékekre vagy szolgáltatások bevezetésében kaphatsz üzleti tanácsot, az árképzés kiigazítására vagy az értékesítési folyamat megváltoztatására szolgáló akciótervet készít és még sok mást, ami segíti a vállalkozás növekedését az üzleti tanácsadás által.

 3. Operatív fejlesztések végrehajtása: Az üzleti tanácsadás segítheti a költségek csökkentését, a termelékenység javítását és a hatékonyság növelését lehetővé tevő működési fejlesztések meghatározását és nem utolsó sorban a végrehajtásában is szerepet játszhat. Ez magában foglalhatja a folyamatfejlesztés területét, munkavállalók képzését vagy új technológiák bevezetését. Legyen szó a meglévő rendszer felülvizsgálatáról vagy új bevezetéséről az üzleti tanácsadás mindig új ajtókat nyit a fejlődéshez.

 4. Pénzügyi útmutatást nyújt: Az üzleti tanácsadás segíthet a vállalkozás tulajdonosának vagy vezetőségének jobban megérteni pénzügyi kimutatásait, ha nincs ilyen kimutatás, akkor segítségével létre tudnak hozni egy jól átlátható műszerfalat (angolul: dashboard), ahol minden fontos információ elérhető. Közösen a vezetőséggel stratégiákat dolgozhat ki a pénzforgalom javítására, a kiadások csökkentésére és a nyereség növelésére. Segít a pénzügyi vagy főkönyvi adatokból olyan információkat kinyerni, melynek tudatában lépéseket tudsz tenni a vállalkozás stabilitásának megteremtéséhez, illetve ezen keresztül rámutat a problémás területekre is. Ez magában foglalhatja a kulcsfontosságú teljesítménymutatók (KPI-ok, Key Performance Indicators) meghatározását és az előrehaladás nyomon követését szolgáló pénzügyi jelentési rendszerek bevezetését, vagy egy átfogó riport készítését a cég jelenlegi helyzetéről és a kockázatok bemutatásáról. Mindent összegezve az üzleti tanácsadás nem csak a tanácsadásról szól, de konkrét kidolgozott javaslattételt is magába foglalhat.

 5. Növekedési lehetőségeket azonosít: Az üzleti tanácsadó segíthet a vállalkozás tulajdonosának azonosítani az új piacokat, új termékeket vagy szolgáltatásokat, illetve új értékesítési csatornákat, amelyek segíthetnek a vállalkozás növekedésében és a nyereség növelésében. Nem csak azonosítja azokat, hanem projekt keretében külön stratégiát dolgozhat ki a vállalkozás kérésére, üzleti tanácsadás keretein belül pedig több alternatívához is hozzáférünk döntés előtt.

Összességében egy üzleti tanácsadó külső szemlélettel, mély szakértelemmel és új megközelítéssel segít az üzleti tanácsadás keretrendszerével a vállalkozás tulajdonosának és vezetőségének a nyereségesség növelésében, a veszteségek optimalizálásában és a kitűzött célok elérésében. Fontos kiemelni azonban, hogy a megfelelő üzleti tanácsadó választásához érdemes jobban megismerni a gondolkodásmódját, hogy az értékrended megegyezik-e az üzleti tanácsadó értékrendjével, hiszen, ha nincs meg az üzleti tanácsadó és a vállalkozó vagy vezető és üzleti tanácsadó között az összhang, akkor a munka eredményességének a rovására is mehet. Bármilyen jó üzleti tanácsaok érkeznek, ha nincs meg a felek között a harmónia, vagy túl távolinak érezzük, akár el is vethetjük, miközben pozitív eredményeket is hozhat a vállalkozás számára.


Mi a Business Rise-nál azon dolgozunk, hogy segítsük azokat a vezetőket és vállalkozókat, akik vállalkozásukkal iparáguk meghatározó szereplőivé szeretnének vállni, kihasználva a vállalkozásukban rejlő teljes potenciált.

Partnerként kísérjük ügyfeleinket az úton, eszközök, üzleti tanácsadás, folyamatos támogatást és közös megoldást kínálunk a sikeres és gyors fejlődés elősegítése érdekében.


Ha a vállalkozásod számára is aktuális lenne külsős szemszög és szakértő bevonása, kattints a linkre és egyeztessünk időpontot, hogy közösen áttekintsük miben lehetünk a partnereid céljaid megvalósításában.


lefele mutató nyíl


Konzultáció, üzleti tanácsadás grafika


 

Ami mindenhol ugyan az.... Stressz és megkönnyebülés egy KKV számára

 

Egy KKV vállalkozás tulajdonosaként és egyben vezetőjeként nem igazán kapsz munkaköri leírást. Nem csak a mindenese vagy a vállalkozásodnak, de olyan stressz és kihívás is érhet, amire nem igazán lehet felkészülni és befolyásolni sem tudjuk. Az üzleti tanácsadó ebben is kiemelt támogatást tud biztosítani, felgyorsítva az utat. Mégis minden vállalkozó igyekszik magától megtalálni a lehető legjobb módját, hogyan tudja az üzleti élet változásait a lehető legjobban irányítása alatt tartani és közben fejlődni. Használd ki a lehetőséget, kérj támogatást, üzleti tanácsot, dolgozz mentor segítségével, hogy felgyorsítsd a tanulást, elkerüld a felesleges buktatókat.

Erre a kérdésre azonban nem létezik egyformán alkalmazható válasz, mivel az üzleti tanácsadás hatása a vállalkozás konkrét körülményeitől, az üzleti tanácsadó szakértelmétől, megközelítésétől, valamint számos más tényezőtől függ és nagymértékben változhat, azonban elmondható, hogy egy külsős üzleti tanácsadó, mentor jelentősen tudja csökkenteni a stressz faktort olyan helyzetekben, amikor a (helikopter view azaz) külsős nézőpont sokkal gyorsabban fog behozni számodra használható megoldás javaslatokat.


Üzleti tanácsadás, riport elemzés tableten

 

Kinek szól? Kiknek hasznos az Üzleti Tanácsadás?

 

Az üzleti tanácsadó a vállalkozások széles köre számára értékes lehet, a kis startupoktól a nagyvállalatokig. Íme néhány konkrét példa azokra a vállalkozásokra, amelyek számára előnyös lehet az üzleti tanácsadás és az üzleti tanácsadóval való együttműködés:

 1. Kisvállalkozások: A kisvállalkozások gyakran korlátozott erőforrásokkal rendelkeznek, és nehezen tudnak versenyezni a nagyobb vállalatokkal. Az üzleti tanácsadó segíthet a kisvállalkozásoknak a növekedési lehetőségek azonosításában, a működés egyszerűsítésében és hatékony stratégiák kidolgozásában, legyen szó üzleti stratégia vagy értékesítési stratégia készítéséről, esetleg márkaépítésről vagy marketing stratégiáról.

 2. Startupok: Az induló vállalkozások egyedi kihívásokkal néznek szembe, miközben megpróbálnak megállni egy versenypiacon. Az üzleti tanácsadó útmutatást adhat az üzleti stratégia és üzleti terv kidolgozásához, a finanszírozás biztosításához és egy erős márka felépítéséhez. Startup számára az üzleti tanácsadás rengeteg erőforrást tud megtakarítani (anyagi, emberi, tudás és kapcsolati tőke bevonásával).

 3. Jól működő vállalkozások: Még a bejáratott vállalkozások is profitálhatnak, ha a számukra megfelelő üzleti tanácsadó támogatja a munkájukat és hosszú távon dolgoznak a működés javítása, az új bevételi források azonosítása vagy a változó piaci feltételekhez való alkalmazkodás érdekében. Előnye nem csak egy aktuális megoldás, hanem a hosszú távú együttműködés sokkal szélesebb körben ad ismeretet az üzleti tanácsadó számára. A vállalkozásra szabott megoldásokkal tud egyedü üzleti tanácsot adni, gyorsítani az adoptálódást, növelni a hatékonyságot, támogatja a vezetőséget a döntés előkészítésében, tehát megannyi pozitív hatást magával hordoz egy külsős üzleti tanácsadó.

 4. Különleges kihívásokkal szembesülő vállalkozások: Egy üzleti tanácsadó különösen értékes lehet az olyan vállalkozások számára, amelyek különleges kihívásokkal szembesülnek, például csökkenő eladások, magas fluktuáció vagy a külső tényezőkhöz való megfeleléssel kapcsolatos problémák. Hasonló helyzetekben a PESTEL elemzés egy jó eszköz lehet ezek megelőzésére, azonban egy olyan nézőpont, ami elfogultság nélkül tudja a vállalkozás számára a valóságot tükrözni, az az igazi támogatás. Ilyen esetben az üzleti tanácsadás nemcsak a vállalkozást tudja megmenteni, de akár más nézőpontból új lendületet is adhat, így nem csak a vállalkozó fog tudni fellélegezni, de a munkavállalók, a csapat is biztonságban folytathatja a munkáját.

Egy üzleti tanácsadó ismerősöm mondta egyszer: " Vannak olyan helyzetek, amikor azért bíznak meg bennünket, hogy hivatalból kötekedjünk". Elsőre furán hangozhat, de az input vagy a visszajelzés ténylegesen komoly támogatást és szignifikáns előnyt adhat az ületi döntések előtt.


Általánosságban elmondható, hogy azok a vállalkozások, amelyek hajlandóak időt, pénzt és erőfeszítést fektetni működésük javításába és üzleti tevékenységük növelésébe, jó eséllyel dolgoznak együtt üzleti tanácsadóval a hosszú távú célok eléréséhez. Ez gyakran a szervezet számára erőforrást takarít meg, külsős nézőpontot és aktív közreműködést, illetve tényleges időráfordítást eredményez egyes feladatok elvégzésében. Nem mellesleg az üzleti tanácsadás helyzeti előnyhöz is juttathat piaci pozíciód javítására.


Üzleti tanácsadás után kézfogás és megállapodás

 

Ha érdekel egy üzleti tanácsadó alkalmazása, hogyan kezdjem?

 

Ha üzleti tanácsadót szeretnél alkalmazni, itt van néhány lépés, amely segíthet a döntés meghozatalában:

 1. Határozd meg üzleti igényeid: Mielőtt üzleti tanácsadó mellett döntesz, fontos, hogy tisztában legyél azzal, hogy miben van szükséged segítségre. Min szeretnél javítani? Optimalizálni szeretnéd a működésed? Növelni az értékesítést? Optimalizálni a kiadásokat vagy a folyamatokat? Esetleg szükséged lenne egy támogató CRM rendszer bevezetésére, hogy hatékonyabban dolgozz? Ha azonosítottad a konkrét igényeket, könnyebben találsz olyan üzleti tanácsadó támogatására, aki a megfelelő erőforrásokat tudja nyújtani számodra.

 2. Ülj le és beszélj a potenciális tanácsadóval: Miután összeállt a potenciális üzleti tanácsadó lista, szervezz egy találkozót vagy telefonhívást, hogy megbeszéld üzleti igényeidet, és tudj meg minél többet a tapasztalataikról és megközelítésükről. Érdeklődj a képzettségükről, az ügyfelekkel való munkafolyamatukról és a sikertörténeteikről. Ez segít eldönteni, hogy megfelelnek-e a Te vállalkozásodnak. Ne az ár alapján hozd meg a döntést.

 3. Egyeztessetek a díjakról, feladatokról és a szerződésről: Mielőtt megállapodsz, fontos, hogy megbeszéljétek a díjakat és a szerződés részleteit. Kérj részletes ajánlatot, amely ismerteti a munkaterületet, definiáljátok a teljesítendő feladatokat, az ütemtervet, a határidőket és a díjakat. Minden üzleti tanácsadó máshogy és másként dolgozik, ez is információt fog adni arról, hogy milyen irányba menj tovább. Győződj meg róla, hogy érted mit tartalmaz a szerződés és az aláírás előtt tegyél fel minden kérdést, megelőzve a későbbi meglepetéseket vagy az utólagos módosításokat. Sem neked sem az üzleti tanácsadó számára nem lenne komfortos utólag megállapodni.

 4. Dolgozz együtt vele a céljaid elérésén: Miután megállapodtatok, dolgozz szorosan együtt a céljaid elérése érdekében. Legyél nyitott az üzleti tanácsadó javaslataira és visszajelzéseire, és tudj szükség szerint változtatni az üzleti folyamatokon. A megfelelő üzleti tanácsadó segítségével jelentős javulást érhetsz el üzleti tevékenységedben, jövedelmezőségedben és a növekedésben.

 5. Mérhető célok: Mikor megállapodtok és együtt dolgoztok, mindig törekedj, hogy legyenek mérhető célok, ami mentén haladni tudtok. Definiáld te is, hogy számodra mik ezek és az üzleti tanácsadó is definiálja és adjon visszajelzést. Ezek a számok vagy értékek fogják biztosítani számodra is az ellenőrzést, hogy később visszatekintve értékelni tudd az együttműködéseteket, de leginkább azért fontos, hogy lásd mekkora erőforrást kellett megmozgatnod ahhoz, hogy az adott eredményt elérd. Ennek függvényében később tudsz arról is dönteni, hogy milyen új vagy meglévő lépéseket teszel legközelebb hasonló helyzetben. 

A Business Rise-ról

 

Mi a Business Rise-nál azon dolgozunk, hogy segítsük azokat a vezetőket és vállalkozókat, akik vállalkozásukkal iparáguk meghatározó szereplőivé szeretnének vállni, kihasználva a vállalkozásukban rejlő teljes potenciált.

Partnerként kísérjük ügyfeleinket az úton, eszköz üzleti tanácsadás, folyamatos támogatást és közös megoldást kínálunk a sikeres és gyors fejlődés elősegítése érdekében.


Elkötelezettek vagyunk partnereink mellett, Neked csak annyit kell tenned, hogy vállalkozásod fejlesztése mellett döntesz, ami hosszú távú eredményekhez vezet.


üzleti tanácsadás . stratégia . üzleti coaching . webdesign és online jelenlét . személyes és vállalati márkaépítés . készségfejlesztés . hatékonyság. folyamatoptimalizálás . időgazdálkodás . értékesítési stratégia

Comentarios


LÉPJ VELÜNK KAPCSOLATBA

Készen állsz?
Hozzunk létre valami különlegeset  együtt.

Töltsd ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat, és kérj díjmentes konzultációt csapatunk egyik tagjával.

hello@businessrise.hu

+36 70 22 77 661

Köszönjük üzeneted!

Business Rise square logo with tagline (1).png
Rólunk

A Business Rise segít, hogy üzleti elképzeléseid új fényben pompázzanak, kitűnj a tömegből, miközben tudásod, tapasztalatod és befolyásod tényleges bevétellé alakuljon

Kapcsolat

Business Rise Kft.

1035 Budapest,

Szellő utca 10.

Adószám: 32186970-2-41

✉︎ hello@businessrise.hu

✆ +36 70 22 77 661

 • LinkedIn
 • Facebook

© 2023 Business Rise. Minden jog fenntartva

bottom of page