Változások a KATA-ban. Már nem éri meg elindítani? | 2021

Az új törvény szerint 40% adó terheli az évi 3 millió Ft-ot elérő, ugyanannak a megrendelőnek kiállított KATA-s számláidat. Ez nettó szívásnak hangzik, de mielőtt depresszióba esnél, mondom a jó hírt.
Nézzük a tényeket. Most, a cikk írásakor, KATA adózással évi 12 000 000 Ft jövedelmet realizálhatsz adómentesen. Ez havi 1 000 000 Ft bevételt jelent Neked. Mondjuk, hogy marketing tanácsadással foglalkozol és jelenleg egy nagy megrendelőd van, így a vállalkozásodnak - a kötelezőkön kívül - nincs extra kiadása. Szuper, ha kimaxolod a kereted, akkor havi kb. 1 000 000 Ft-ot keresel. Az új törvény szerint viszont, ebből 250 000 Ft adómentes, a fennmaradó 750 000Ft-ból viszont 300 000 Ft-ot be kell fizetned állambácsinak.

Tehát a zsebedben 700 000Ft marad.


Hogy érzed most magad? Mérgesen, mert megfosztottak téged valamitől? Mert elvettek tőled? Érthető, ez normális reakció. Végtére is így is van. Máris elvette a kedved a törvény a vállalkoástól?


 

MENJ SZEMBE A TÖMEGGEL

 

Hallottad már azt a kifejezést, hogy birkatömeg? Hogy valaki beáll a birkasorba? Na, te ne tedd ezt!

Nem az jár jól, aki követi a tömeget, hanem az, aki szembe megy vele.


Figyelj!


Ha most alkalmazottként dolgozol, akkor talán nincs bruttó 1 000 000 Ft a fizetésed, de ha mégis, abból 660 000 Ft-ot kapsz kézhez.

Valószínűleg évente kapsz 1-10% fizetésemelést, így viszonylag lassan nő a bevételed.

Namármost, alkalmazottként teljesen mindegy mennyi munkát teszel abba, amit csinálsz, a plafont nem fogod áttörni, az 1 000 000 annyi is marad.


A KATA-s vállalkozásodnak azonban semmilyen plafonja nincs! Az évi 3 millió sem plafon, az évi 12 millió sem az. Évi 120 millió forintot is számlázhatsz, nincs megtiltva, csak az adózása változik. Tehát ha plusz egy ügyfélnek dolgozol, a havi 1 milliód gyorsan lehet havi 2.

Sokan követik el azt a hibát, hogy keretet szabnak a bevételeiknek. Te ne tedd ezt.


 

ÍGY HAT A VERSENYTÁRSAIDRA

 


Hogy vállalkozói szemszögből is mondjak valami biztatót, egy ilyen változás sok embert elrettent a vállalkozástól. Ők nem elég bátrak. És ők sokan vannak. Ezek főleg azok a vállalkozók, akikért talán nem is kár, mert nem elég minőségi munkát adnak ki a kezükből, csak a "könnyű meggazdagodás" vágya hajtva őket saját vállalkozásba.


Az pedig, ha sok vállalkozó otthagyja a piacot, neked egyet jelent:

kevesebb versenytársat.


A kevesebb versenytárs pedig jelenthet kevesebb kiadást, hiszen ha kevesebb hasonló vállalkozással küzdesz a Google első helyért, vagy a célközönséged figyelméért a Facebookon, az kisebb marketing kiadást és gyorsabb eléréseket eredményezhet neked.


Még az is lehet, hogy kifejezetten előnyödre válik a változás. Indulj hát el a vállalkozóvá válás útján!

Rólam


Szia, Zóni Zsuzsanna vagyok. 2016-ban kezdtem el az első online vállalkozásomat, majd 4 év alatt, autodidakta módon tanultam meg az üzleti élet és vállalkozói lét alapjait. Több kategóriában építettem fel sikeres online vállalkozásokat és rengeteget tanultam könyvekből, tréningekből, valamint gyakorlati tapasztalásokból Ausztráliában és Magyarországon egyaránt.


A Business Rise programot azért hoztam létre, mert azt látom, hogy sok magyar vállalkozójelölt, akiben ott rejlik a lehetőség, nem kap megfelelő minőségű információt és iránymutatást ahhoz, hogy a kezébe vehesse élete irányítását. Így volt ez velem is. Nekem 4 évbe telt megtanulni mindazt, amit ma tudok. ​


A Business Rise-zal a célom, hogy te kevesebb hibát kövess el, mint én a kezdetekben és neked ne teljen 4 évbe kibogarászni az információtengerből a szükséges információkat. Én megtanultam és elhoztam neked a lényeget.