Mennyibe kerül, ha magadnak készíted el a weboldalad? (Wordpress, Wix, Shopify)

Te magad szeretnéd elkészíteni a weboldalad, de nem tudod hol kezdd? Segítek. Ebben a posztban:

 • mennyibe kerül ha te magad készíted az oldalad?

 • menyik szolgáltatót válaszd?

 • mi köze a Wix-nek az Apple-höz?

 • hogyan indulj el?


Előző cikkemben írtam arról, mennyibe kerül ha más csinálja meg a weboldalad és hogyan válassz webdizájnert. Azonban ha nem találtál, vagy úgy döntöttél, inkább te készítenéd el, akkor jó helyen jársz. Ebben a cikkben iránymutatást adok.Mennyibe kerül ha te magad készíted el a weboldalad?

 

Gyakorlatilag semennyibe. Idődbe. Ma már nagyon jó online weboldalkészítő motorok vannak, amelyek egyszerű drag and drop módszerrel dolgoznak, így neked nem kell értened a programozáshoz, elég ha tudod, milyen koncepció alapján kell haladni. Fontos információkért olvass tovább, taglalom.Melyik szolgáltatót válaszd?

 

Nem fogok felesleges köröket futni azal, hogy leírok neked minden információt a sitebuildingről, mert nem lesz rá szükséged és csak összezavar.


Wordpress: nagyon nem javaslom az ingyenes Wordpress motort! Rég vannak nála jóval egyszerűbb megoldások. Komplexitásában valószínűleg legyőzi a többieket, rengeteg dolgot lehet rajta kivitelezni, de bonyolult, időrabló és nem felhasználóbarát. Induló vállalkozásként egyszerű és felhasználóbarát megoldásokra lesz szükséged, hogy te a fontos dolgokra tudj koncentrálni, mint például a kommunikáció és vevőkiszolgálás.


Tehát amit javaslok Wordpress helyett az a Wix és a Shopify. A kettő közül nagyon egyszerű választani:

ha webshopod van, akkor Shopify,

minden egyéb esetben Wix.


A Shopify arra lett kitalálva, hogy termékek legyenek az oldaladon, így a főoldalon kívül nem tudsz más oldalakat egyénire szabni, vagy csak korlátozott módon. Azonban fantasztikusan követi a logisztikát és gyakorlatilag teljesen ki tudod szervezni a folyamatokat. Számlázás és kiszállítás egyaránt lehet automatikus, blogot és szép design-t pedig tudsz készíteni. Tehát webshopra Shopify.


A Wix arra lett kitalálva, hogy egy felületen kezelj minden folyamatot, amire szükséged lehet az online jelenléted alatt. Nem csupán weboldal, de komplex szolgáltatás. Itt is tudsz webshopot létrehozni, de nem javaslom, mert ahhoz túl sokat tud. Például kezelheted itt:

 • az email kampányaidat

 • Facebook hirdetéseidet

 • ügyfélszolgálatodat (Messengert is integrálhatod)

 • küldhetsz árajánlatot, amit utánkövethetsz és digitálisan jóváhagyhatsz

 • online és offline tréningjeidet

 • foglalásaidat

És még sok mást. Tehát bemutatkozó oldalra, szolgáltatásra, tanácsadásra Wix.A különbség az ingyenes Wordpress és a viszonylag magas árú Wix között pont olyan, mint a Windows és az Mac között. Előbbi sokkal összetettebb és olcsóbb, így sokan nem értik, miért éri meg valakinek a drágább de kevesebbet tudó Mac-et venni. Nos azért, mert utóbbi könnyen kezelhetőséget és stabilitást ad. Magyarország picit le van maradva nyugati társai mögött de azért érzékelhetően zárkózik felfelé abban, hogy inkább fizet az ember magasabb összeget csak kevesebb problémával találja szemben magát. Az időnk kezd értékesebb lenni, mint a pénzünk. A mai világban, ahol szinte ömlik ránk az ingyenes tartalom, a mai generáció magasabb összegeket szán arra, ami számára valóban értékes. Ezért fizet pl. Spotify és Netflix prémiumot. Mert egyszerű és könnyen kezelhető életmódot, valamint kiszámítható kiadásokat szeretne.Hogyan indulj?

 

Mindenekelőtt az fogja meghatározni a weboldalad kinézetét és felépítését, hogy kihez szólsz és mi az ajánlatod. Így a legfontosabb, hogy legyen egy kidolgozott koncepciód, legyenek kész szövegeid és tartalmad, amit első körben be fogsz tudni illeszteni az oldalra. Valószínűleg folyamatosan újítani, fejleszteni fogod az oldalt, így nem kell elsőre tökéletesnek lennie, csak funkcóiban legyen megfelelő.


 1. Válassz szolgáltatót (pl. Wix)

 2. Válaszd ki a sablont, amelyik tetszik. Kategóriákba vannak osztva, erre figyelj, a számodra megfelelő kategóriából válassz, mert a koncepciók így vannak kialakítva.

 3. Menj végig az ajánlott beállításokon és kezd el személyre szabni az oldalad. Bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek ingyenes módban, érdemes ezeket a végére hagynod. Egyenlőre álljon össze az oldal és az ajánlatod.

Tippek:

 • ne vásárolj külön domaint, ez a prémium csomagodban (amire mindenképpen szükséged lesz) elérhető lesz

 • ha kitaláltad a vállalkozásod nevét, kérdezz meg másokat, hogy mit szólnak hozzá. A kívülállók gyakran reálisabban látják át és tudnak visszajelzést adni.


 

Úgy érzed komplexebb iránymutatásra, vagy gyakorlati példán keresztül való szemléltetésre van szükséged? Nézd meg, hogyan tudok neked méginkább segíteni.

 


Sok sikert! 😉

Ha hasznos volt számodra ez a cikk vagy esetleg hiányoltál belőle valamit, akkor kommentelj ide, nagyon szeretném hallani, hogy mit gondolsz. Ha ismersz valakit, aki jelenleg weboldalkészítés előtt áll, akkor segíts neki és küldd tovább ezt a cikket.Rólam


Szia, Zóni Zsuzsanna vagyok. 2016-ban kezdtem el az első online vállalkozásomat, majd 4 év alatt, autodidakta módon tanultam meg az üzleti élet és vállalkozói lét alapjait. Több kategóriában építettem fel sikeres online vállalkozásokat és rengeteget tanultam könyvekből, tréningekből, valamint gyakorlati tapasztalásokból Ausztráliában és Magyarországon egyaránt.

A Business Rise programot azért hoztam létre, mert azt látom, hogy sok magyar vállalkozójelölt, akiben ott rejlik a lehetőség, nem kap megfelelő minőségű információt és iránymutatást ahhoz, hogy a kezébe vehesse élete irányítását. Így volt ez velem is. Nekem 4 évbe telt megtanulni mindazt, amit ma tudok. ​

A Business Rise-zal a célom, hogy te kevesebb hibát kövess el, mint én a kezdetekben és neked ne teljen 4 évbe kibogarászni az információtengerből a szükséges információkat. Én megtanultam és elhoztam neked a lényeget.