Egy nap majd lepereg előtted az életed, hát éld úgy, hogy érdemes legyen nézni

Te boldog vagy? Elégedett vagy az életeddel? Azzal, ahol most vagy? Amikor a halálos ágyukon fekvő idős embereket megkérdezik, hogyan tekintenek vissza az életükre, van-e valami, amit megbántak, legtöbbször ezt válaszolják:

" Nem azokat bánom, amiket megtettem, hanem mindazt, amit nem tettem meg. "


Ha neked kellene most visszatekinteni az életedre, mit mondanál magadnak? Büszke lennél és elégedett, vagy vannak olyan dolgok az életedben, amikre mélyen legbelül vágysz, de nem válnak valóra az életedben? Vannak álmaid?

Ha igen, és úgy érzed, nem tudsz kiteljesedni az életedben, akkor talán egy kicsit hasonlítunk. Csupán pár évvel ezelőtt úgy éreztem, mintha - bár látszólag rendben lehetett az életem - belül fojtogatna valami. Mintha egy más emberrel beszélgetnék gondolatban, mint aki kimondja azokat a gondolatokat. Így utólag visszatekintve úgy érzem, tulajdonképpen nem is tartottam semmitől, inkább csak mindig többre vágytam de ezt nem ismertem fel.


Rossz dolgokkal azonosítottam a "gyarapodás" fogalmát, és így elkezdtem halmozni az élményeket. Nem tudtam megülni egyhelyben, folyton tenni akartam valamit, mert minden nyugodt perc elvesztegetett időnek tűnt az életemben. Ezért folyamatosan utaztam, dolgoztam, buliztam, vásároltam, a megszerzett pénzt elköltöttem, mert - és ezt csak utólag visszanézve látom - abban véltem felfedezni a boldogságot, ha minél több dolgot kipróbálok, megvásárolok. Hát ez nem bizonyult fenntartható életmódnak.


Úgy érzem ez vezetett el engem az első komoly munkahelyemig, ahol aztán beléptem abba a mókuskerékbe, miszerint dolgozni kell, pénzt keresni, hogy aztán azt el tudjam költeni. Például ruhára, elektronikai eszközre vagy utazásra. Csakhogy ebből az lett, hogy mindig keretek között mozogtam, mert elkölteni csak azt lehet, amit megtermelsz, és ez mindig egy konkrét összeg. Ismered az érzést, mikor alig várod, hogy megérkezzen a fizetésed a hó elején, és az adott hónap effektíve "elinduljon" abból az összegből?


 

Mit jelent a szabadság?

 

Nos nekem mindent túlszárnyal a szabadságvágyam. Nem bírom a kötöttségeket, a bezártságot, azt ha valaki másra vagyok utalva. Így lassan kezdtem beleőrülni ebbe az életmódba, pláne mivel hiszem, hogy egy átlagos, viszonylag monoton fejlődéssel járó munkahelyen 3 évnél többet nem szabad eltölteni.


Ha eddig a pontig azonosulni tudtál a leírtakkal, akkor hasonló lehet az életpályánk, te pedig okkal olvasod most ezeket a sorokat. Bármi is legyen az, amiben szeretnél kiteljesedni, ahhoz szabadságra van szükséged. Szabadságra, hogy te oszd be az idődet, szabadságra, hogy csak azzal tudj foglalkozni, amivel szeretnél és szabadságra, hogy az ég világon mástól ne függj, csak önmagadtól. Az életedet a te saját döntéseid alakítják, itt az idő, hogy úgy alakítsd, hogy boldog légy.


Egész idáig úgy gondolhatnád, ez a cikk egy olyan tipikus motivációs írás, amit elolvasol, melengeti a lelked, egyetértesz, esetleg meg is könnyezed, hogy "igen, gyerünk, ez kell nekem", majd kilépsz és a világon semmi változás nem történik az életedben. Csupán az következik, hogy bizonyos időközönként újra találkozol ilyen írásokkal, de a kettő között eltelt idő elveszik, mehet a kukába és még mindig nem tettél effektíve semmit azért, hogy az életed előre mozdítsd, te fejlődj és magad alakítsd a holnapod.


Utálom az ilyen tartalmakat az interneten.... A Business Rise pedig valódi értékadásáról híres, szóval figyelj, mert most jön a konkrét terv arra, mit kell tenned mától.


 

Amire szükséged van: pénzügyi szabadság

 

Vannak azok az emberek, akik váltig állítják, az ő életükben nem fontos a pénz. Ez marhaság. Mindenkinek vannak pénzügyei. Ha van, azért, ha nincs, hát azért. Ma úgy élünk, hogy az határozza meg ki vagy és milyen életet élsz, hogy mennyi pénzt és hogyan keresel és használsz. Ebben óriási különbségek lehetnek, nem véletlen a mondás, hogy mindenki a maga szintjén nyomorog. Egy budapesti ügyvezetőnek lehet, hogy havi 1 000 000 Ft bevétel a kényelmes, egyszerűen azért, mert a közegben, amiben mozog, ehhez mért árak vannak. A barátaival a budai kávézóban 1600Ft-ért kávézik, kiadásai vannak a vitorlására és nyaralni Thaiföldre megy. Ugyanakkor egy egyszerű vidéki szakmunkásnak komfortos lehet a havi 100 000 Ft is ahhoz, hogy a megtermesztett élelmiszerén túl megvegye azt a néhány apróságot, amit a gyermekeinek szán.


Tehát első lépésként határozd meg, hogy te mekkora bevétellel éreznéd magad komfortosan, ahhoz, hogy szabadon élhess, azzal foglalkozhass, amit szeretsz, amit fontosnak tartasz. A pénzügyi szabadság ott kezdődik, amikor a neked komfortos bevételi összeget folyamatosan és kiszámíthatóan megkeresed minden hónapban anélkül, hogy effektíve energiát tennél bele, hogy foglalkozz vele és anélkül, hogy bármikor aggódnod kellene azon, a következő hónap hogyan fog alakulni. Ezt hívják passzív jövedelemnek.

Ahhoz, hogy passzív jövedelemre tegyél szert, egy olyan pénzügyi körforgást kell kialakítanod, amelyben a te pénzed folyamatosan és könnyedén áramlik, anélkül, hogy rád szükség lenne hozzá. Ma, az online világ korszakában ehhez minden eszköz adott neked a folyamatok automatizálásához.


Azért tisztázzuk: nem lehet mindenből passzív jövedelmet csinálni. Nem lehet bármit automatizálni. Nem lehet bármibe belefogni. Nem működik minden.


Tehát összegezve: ahhoz, hogy azt csinálhatsd amit szeretnél, ahhoz, hogy kiteljesedhess, hogy ne legyél másokra utalva, hogy valami jó dolgot hozz létre, hogy teremts, pénzügyileg szabadnak kell lenned. A pénzügyi szabadágot pedig passzív jövedelem megteremtésével és körforgásban tartásával tudsz elérni. 

Konkrét lépések a passzív jövedelem felé

 


Az alaphelyzet: adott egy személy (Te), aki szeretne mielőbb, kiszámítható és megbízható bevételre szert tenni anélkül, hogy tőkét kellene belefektetnie. Ez utóbbit azért mert vagy nincs, vagy a kevés üzleti tapasztalatod miatt elképzelhető, hogy nagyon hamar és nagyon rosszul elköltenéd, hasznod pedig kevéske lenne. Tehát a legkevesebb pénzt szeretnéd rá áldozni, de legyen egy működő vállalkozásod, amin megtanulhatod az üzleti készségeket, a business managementet, és vagy ebből tudsz nagyobbat alkotni, vagy újabb és újabb vállalkozásokat tudsz létrehozni a semmiből egyre kevesebb idő alatt.


Ehhez egy kicsi online vállalkozást kell felépítened, olyat, ami az online térben működik és amit teljesen automatizálni tudsz, azaz nincs szüksége rád, megy nélküled, neked csak akkor kell jelen lenni ha fejleszteni akarod.


Oké, ez megugorható, és mindent meg tudsz tanulni itt, amire szükséged lesz hozzá, viszont két dologban konkrétan te kellessz ehhez:

  • legyen meg benned a bátorság, ahhoz, hogy meglépd az első lépést és tényleg változtass az életeden

  • legyél agilis, légy nyitott a változásra, a befogadásra, mert útközben sok dolog fog más irányt venni, mint ahogy azt elképzelted


Egy automatizált online vállalkozással a hátad mögött, azt csinálsz amit akarsz. Lehet, hogy üzleti tárgyalásokra jársz elegáns ruhában és fejleszted amid van, de az is lehet, hogy a kiszámítható pénzügyeid miatt világutazásra indulsz és hátizsákkal fedezed fel, mindazt, amit ez a csodás bolygó nyújt neked.


Nem kell mindenkinek vállalkozónak lennie, de mindenkinek rendelkeznie kell bizonyos vállalkozói készségekkel, hogy az életben fejlődjön, tanuljon és egyről a kettőre lépjen a hőn áhított boldogság, a szabadság felé.


1. lépésként figyeld meg, pontosan, hogy áll össze egy vállalkozás. Át kell látnod ahhoz, hogy el tudj indulni. Ezt összefoglaltam itt az oldalon. Itt végigvezetlek a vállalkozás tudnivalóin, és rögtön el is tudsz indulni azzal, hogy kiválasztod azt a vállalkozásötletet, amivel szívesen foglalkoznál elsőként.


Ha még nincs ötleted, pontosan milyen témájú vállalkozásba vágj bele, sebaj, adok. Nézd meg, milyen egy jó vállalkozásötlet, validáld a tied, vagy válassz egyet az általam 9 legjobbnak ítélt ötlet közül.
2020 mindent megváltoztatott, már semmi nem lesz olyan, mint régen. Ahhoz, hogy vállalkozóként, vagy alkalmazottként kényelmes életmódot választhass, ahol biztonságban vagy és nem kell anyagi veszteségektől tartanod, szükséged van némi alapvető tudásra arról, hogyan működik a világ mozgatórugója: a gazdaság.Olvass tovább! Kapcsolódó cikkem:

➡️ Urald az életed: Így készülj fel a következő válságra! 

Rólam Szia, Zóni Zsuzsanna vagyok. 2016-ban kezdtem el az első online vállalkozásomat, majd 4 év alatt, autodidakta módon tanultam meg az üzleti élet és vállalkozói lét alapjait. Több kategóriában építettem fel sikeres online vállalkozásokat és rengeteget tanultam könyvekből, tréningekből, valamint gyakorlati tapasztalásokból Ausztráliában és Magyarországon egyaránt.

A Business Rise programot azért hoztam létre, mert azt látom, hogy sok magyar vállalkozójelölt, akiben ott rejlik a lehetőség, nem kap megfelelő minőségű információt és iránymutatást ahhoz, hogy a kezébe vehesse élete irányítását. Így volt ez velem is. Nekem 4 évbe telt megtanulni mindazt, amit ma tudok. ​ A Business Rise-zal a célom, hogy te kevesebb hibát kövess el, mint én a kezdetekben és neked ne teljen 4 évbe kibogarászni az információtengerből a szükséges információkat. Én megtanultam és elhoztam neked a lényeget.